tiistai 18. kesäkuuta 2019

KULTARANNASTA SYNTYY VALOISA TULEVAISUUS

Euroopan unioni EU on toisen maailmansodan jälkeen perustettu rauhanprojekti. Sen liimana ovat jäsenmaiden yhteiset talousedut.

Suomi pohjusti alkavaa EU:n puheenjohtajuuskauttaan presidentti Sauli Niinistön isännöimillä Kultaranta-keskusteluilla. Jokainen saattoi seurata suomalaisten poliitikkojen ja vaikuttajien keskusteluja 17.6 suorana televisiostaan.

Porista olevan Roosa Leinon rauhanjuliste Valoisa tulevaisuus.

Eurooppalainen sivistys sai alkunsa 400 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Kreikassa. Sitä kehittivät aikansa oppineet filosofit. Sillä oli ratkaiseva merkitys tieteellisen tutkimuksen kehitykselle. Myöhemmin Rooman maailmanvalta levitti sivistystä Välimeren ympäri ja Eurooppaan.

Kreikassa ja Roomassa haaveiltiin 2000 vuotta sitten rauhasta. Rauha ei kuitenkaan säilynyt. Kreikka ja Italia eivät muutenkaan ole kyenneet säilyttämään sivistyksellistä johtoasemaansa.

Suomen filosofipresidentille ja maailman parhaiten koulutetulle kansallemme tarjotaan nyt näytön paikkaa. Otetaan haaste vastaan ja ollaan kaikki yhdessä mukana. Viedään Euroopan unionimaiden joukkueen viestikapulaa valoisaan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti