perjantai 4. maaliskuuta 2022

RAUHA

            

Matin päivänä menetettiin Euroopassa Rauha.

Tyranni oli hallintonsa kanssa käskenyt alkamaan pitkään valmistellun hyökkäyksen Ukrainaan. Naamiot oli riisuttu ja vain kylmä sota paljastui.

Tuota imperialistista invaasiota oli yritetty estää vuoropuhelulla kuukausia. Mutta monologit eivät ole dialogia. Osoittautui, että pahuuteen ei aina voi vastata pelkällä hyvyydellä.

Rauhaa rakastavat ihmiset ympäri maapalloa ja erityisesti Euroopassa menettivät mielenrauhansa. Monet seuraavat tapahtumia ympäri vuorokauden ja menettävät yöunensa. Aikuiset miettivät, miten asiasta kerrotaan lapsille, jotka eivät voi ymmärtää kaikkea mikä sotaan liittyy. Aikuisetkaan eivät voi ymmärtää, kun hyökkäys on täysin järjen ja demokratian vastainen. Lempääläistaustainen  entinen presidenttimme J. K. Paasikivi sanoi ” Kreml ei ole mikään kihlakunnan oikeus ”.

Naapurimaan diktaattori on oppinut historiasta ja ottanut Stalinin keinot käyttöön. Jälleen kerran sisäpoliittiset ongelmat halutaan häivyttää valloitusretkillä. Valta osa Venäjän kansalaisista hyväksyy ”fasistien ja narkomaanien hallitseman erityisoperaation, missä Ukraina demilitarisoidaan”. Nämä kansalaiset ovat olleet valheellisen propagandan uhreja koko ikänsä. Aivopesu on vääristänyt heidän maailmankuvansa.

Osa kansasta on valveutunut. On ollut mielenosoituksia. Mielenosoitukset on vaiennettu. On ammuttu kohti. On helpompaa olla vain sotamies shakissa, joka uhrataan kuninkaan pelastamiseksi.

Venäjän kansalainen on vain ihminen. Hän on elänyt arvomaailmassa ja propagandassa, mikä on muovannut hänet. Uskon hänen olevan samanlainen kuin laulussa 50 vuotta sitten sotilas kysyi ” Oi äiti oi äiti tiedä en, teinkö oikein ammuin jälleen ihmisen ”. Venäläisten pahin vihollinen on Venäjä.

Emme halua palata aikaan, jolloin kirkkoherra kulki tiellä ja kyläläiset pelkäsivät, että kenen ovelle koputetaan ja ilmoitetaan omaisen sankarikuolemasta.

Nyt, toimenpiteet Rauhan edistämiseksi ovat entistä tärkeämmät. Rauha on kirkas tähti taivaalla, jota kohti kannattaa tavoitella!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti