sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

LUONNONRAUHAA

Aivojen ylikuormittumista voi ehkäistä parhaiten rauhoittumalla luonnossa. Metsässä voi tuntea, kuinka huolten paino vähenee hartioilla ja stressin rasittaman sydämen syke laskee. Lapselle voi antaa suuren lahjan, kun opettaa häntä pienestä pitäen hakemaan voimaa luonnosta.

Luonto hoitaa meitä tutkitusti monin tavoin; aistimme kohentuvat, verenpaine laskee, aivot voivat paremmin, vastustuskykymme voimistuu ja jo pelkkä metsäilman hengittäminen edistää terveyttämme. Luonnossa liikkuessamme koemme mielihyvää useiden aistien kautta samanaikaisesti: tuoksut, äänet, hiljaisuus, tuulen suhina ja vaihtuvat värit ovat korvaamaton aarreaitta.

Espoon Nuuksiossa sijaitseva Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia on suosittu vierailukohde niin koti- kuin ulkomaalaisten matkailijoiden parissa. Haltian Lataa aivosi luonnossa-näyttely tutustuttaa luonnon terveysvaikutuksiin ja antaa ideoita niistä nauttimiseen.

1 kommentti:

  1. Lataamme kyllä puhelimen ja auton akun, kun siihen ilmoitetaan olevan tarvetta. Aivojen lataustarpeesta ei aina ilmoitusta tule. Siksi on todella tarpeen käyskennellä luonnossa. Siellä aivot latautuvat ilman kallista energiaa. Lisäksi ajatukset päivittyvät aivan ilmaiseksi.

    VastaaPoista