torstai 1. joulukuuta 2022

LIONSTOIMINTA VOI TEHDÄ ONNELLISEKSI

Antiikin filosofit totesivat aikoinaan, että elämän tarkoitus on olla onnellinen. Onni ei ole hetkellinen intohimo, vaan hyvin eletyn elämän tulos. Onni ei tule sattumalta, vaan vaatii ihmistä hyödyntämään omat mahdollisuutensa ja tilaisuutensa.

Amerikkalaisen psykologin Abraham Maslowin mukaan ihmisen tarpeet ja mahdollisuudet saavuttaa onnea noudattavat tiettyä hierarkiaa. Korkeimmalla ovat itsensä toteuttamisen, itsetunnon, tunnustuksen ja kunnioituksen saamisen tarve.

   

Onnea ei voi pyydystää, vaan onnellisuuteen täytyy olla jokin syy. Tällaisia ovat hyvät ihmissuhteet ja hyvien asioiden tekeminen. Hyviä asioita ovat hyväntekeväisyys, toisten auttaminen ja vapaaehtoistoiminta. Tällöin ihminen tuntee automaattisesti itsensä onnelliseksi. Raha ei tuo pysyvää onnea. Se voi olla vain yksi keino onnellisuuden lisäämiseen.

Kansainvälisten ja suomalaisten onnellisuudentutkijoiden mukaan naiset ovat yleensä jonkin verran onnellisempia kuin miehet. Naisten tultua lionstoimintaan se voi tehdä meidät vielä onnellisemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti