keskiviikko 9. marraskuuta 2022

LIONSTOIMINNAN ARVOT

Suomen lionsklubeissa on syksyn 2022 aikana keskusteltu arvoista ja klubien tavoitteista. Itse pidän tärkeimpinä arvoina auttamista, yhteistyötä ja ystävällisyyttä. Klubin toiminnassa tärkeimpänä pidän avoimuutta, että jokainen tietäisi, mitä, miten, miksi ja milloin jotakin tapahtuu.

Auttaminen on helpompi ymmärtää kuin palveleminen. Se voi kohdistua ulkopuolisiin tai muihin leijoniin. Yhteistyö on välttämätöntä tavoitteiden saavuttamiseksi. Ystävällisyys on ihmisen ominaisuus. Se on helpompi ymmärtää kuin ystävyys.


Lions-järjestö perustettiin Amerikassa ensimmäisen maailmansodan aikana vuonna 1917. Suomeen lionstoiminta tuli toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1950. Maailmansodat ovat vaikuttaneet lionsjärjestön syntyyn ja laajenemiseen.

Sen vuoksi Lions-tavoitteena on edelleen luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken. Tehtävämme on rohkaista rauhaan ja toiminta-ajatuksemme on tukea rauhaa. Tämä pätee niin maailman valtioiden välillä kuin klubien jäsenten ja lähiseutumme asukkaiden mielenrauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti