maanantai 6. huhtikuuta 2020

KORONAVIRUS TESTAA YHTEISKUNNAT

Joulukuussa 2019 Kiinassa todettiin keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on todettu uusi, aiemmin tuntematon koronavirus. Tauti on vakava, koska tällä hetkellä (6.4.2020) Maailman terveysjärjestö WHO arvioi tautiin kuolleisuuden olevan 2 - 3 prosenttia.
Historiasta tiedämme, että tällaista on tapahtunut ennenkin. Raamatun Vanhan testamentin mukaan Egyptiä vaivasi yli 3.200 vuotta sitten kymmenen vitsausta, joista yksi oli malarian tapainen tauti. Vitsaukset olivat merkki Jumalan vihasta, koska Egypti oli ottanut Israelin kansan orjikseen.

Tuoreet tutkimukset osoittavat, että Raamatun vitsauksilla on todellisuuspohja ja ne olivat luonnon katastrofeista johtuneita tapahtumaketjuja. Yksi Raamatun vitsauksista olivat heinäsirkat, jotka söivät viljasadon aiheuttaen nälänhädän. Vuonna 2004 tiedotettiin valtavan heinäsirkkaparven siirtyneen tuulten mukana Afrikan mantereelta Kanarian saarille.


Yhteiskunnat eri puolilla maailmaa ovat suhtautuneet koronavirukseen eri tavoin. Ainakin Iran ja Pohjois-Korea ovat pyrkineet kiistämään ja salaamaan taudin leviämisen. Yhdysvalloissa tautia on vähätelty ja Etelä-Euroopassa tautiin suhtauduttiin aluksi välinpitämättömästi.

Myös Ruotsi ja Suomi ovat eri linjoilla. Ruotsi on antanut ihmisille suosituksia, mutta Suomi lakiin perustuvia kieltoja ja määräyksiä. Aika näyttää, onko Suomen linja tässäkin asiassa maailman paras.

Tällä hetkellä ihmisiä eri puolilla maailmaa testataan koronavirustartuntojen varalta. Samalla koronavirus testaa maailman valtioiden, yritysten ja yksityisten ihmisten kykyä selviytyä viruksen aiheuttamasta vitsauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti