sunnuntai 30. elokuuta 2020

LYHENNETTY TYÖAIKA


Ihminen kokee rauhan mielenrauhana. Mielenrauhaa voi häiritä nykyinen runsas markkinointi. Kaikkea mahdollista on saatavilla. Kysymys kuuluu: Tarvitsenko? Onko minulla jo nyt tarpeeksi? Voi palata ajatuksissa vaikkapa 50 vuotta taaksepäin ja miettiä mitä oli Heikillä ja Kaijalla. Heillä saattoi olla onnellisuus.

Nyt on esitetty työviikon lyhentämistä 30 tuntiin. On yksi asia lisää, minkä jopa pääministeri on tuonut ostoslistalle. Toive tai tavoite työajan lyhentämisestä 25 %:lla aiheuttaa monissa henkistä levottomuutta. Miksi tehdä 40 tuntia, kun pääministerikin eli Suomi Oy:n toimitusjohtaja sanoi, että lyhyempi riittää.

Työajan lyhentäminen on useimmilla aloilla mahdotonta. Ammattitaitoisista ja halukkaista tekijöistä on pula. Elämme avoimessa yhteiskunnassa ( ei suljetussa taloudessa ), missä tavaroita ja palveluita tuodaan ja viedään. Kuluttaja äänestää lompakollaan.

Nyt korona-aikana on hyvä laittaa tarpeet ja toiveet tärkeysjärjestykseen. Mikä on oikeasti välttämätöntä? Tehdään jokainen töitä ja opiskellaan edellytystemme mukaisesti. Noudatetaan koronan varotoimenpiteitä. Tehdään joka päivä ilmastoteko. Pidetään toisistamme huolta.

Soudetaan kaikki yhteistä kirkkovenettämme, missä yksi saa pitää perää yhteisesti sovittuun suuntaan!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti